تجمع دیگر به نام میز گرد وجود دارد که نوعی مباحثه محسوب می شود بدین معنی کهعده ای در یک محیط دوستانه دور میز گردی جمع می شوند و در باره موضوعی بهگفتگو می پردازند به این مجمع از آن جهت میز گرد گفته اند که سخنگویان از هرجهتدر شرایط مساوی قرار دارند و می توانند با رعایت مقررات میز گرد نظر خود را اظهار کنند . یکی از مقررات میز گرد آن است که شرکت کنندگان با اجازه رئیس صحبت کنند وگفتگو منحصراً در باره موضوعی باشد که قبلاً تعیین گریده است . با اینکه میز گرد درمباحث علمی و تحقیقی اهمیت سابق خود را از دست داده و جای آن را انواع دیگرتجمعات گرفته است هنوز در امور سیاسی و مطبوعات دارای اعتبارخاصی است .
ـ مناظره:
مناظره در لغت به معنی مجادله و نزاع با همدیگر و بحث و گفتگو با یکدیگر و تفکر درحقیقت و ماهیت چیزی و در اصطلاح سخنوری تجمعی است که در آن طبق قواعدمعینی به اثبات یا نفی مسئله ای می پردازند و با بهره گیری از استدلال نظر خود را ثابتمی کنند . این گونه بحث از دیر باز در ایران و کشورهای دیگر جهان معمول بوده و به عنوان یکوسیله مطمئن برای پرورش فکر و قدرت بیان و تقویت نیروی اراده بکار گرفته شده استمناظره بهترین وسیله برای تمرین و ممارست در فن سخنوری است در مناظره باید چندمسئله مورد توجه قرار گیرد که یکی ازآنها موضوع مناظره است . برای ترتیب دادنجلسه مناظره نخست باید موضوع آن تعیین و قبلاً به شرکت کنندگان ابلاغ شود . یکی ازشرایط تعیین موضوع آنست که قضیه یا موضوع به صورت مثبت مطرح گردد و برایاثبات یا رد آن دلایلی اقامه شود دیگر آنکه موضوع باید مربوط به مسایل روز باشد تامناظره کنندگان و شنوندگان با میل و علاقه در آن شرکت کنند . در هر مناظره معمولاًچهار یا شش نفر شرکت می کنند که دو یا سه تنآنان برای اثبات قضیه و دو یا سه تندیگر برای نفی آن می کوشند و برای به کرسی نشاندن نظر خود اقامه دلیل می کنند . در مناظره رئیس نقش مهمی بر عهده دارد باید از هر حیث مواظب اوضاع و احوال جلسهباشد یکی از وظایف مهم او رعایت وقت تعیین شده برای هر یک از شرکت کنندگاناست . گردانندگان مناظره باید مراقب باشندکه جلسه از مسیر اصلی خود خارج نشود ودر مواقع لزوم با تذکرات و حتی درصورت اقتضاء با اعتراض جلو هر گونه بی نظمی رابگیرد و در همه حال مجلس را با حسن جریان به پایان برساند . امروزه گردانندگان رادیو و تلویزیون برای نامزدهای انتخاباتی یا موافقان و مخالفان یکمسئله سیاسی و اقتصادی و اجتماعی جلسات مناظره ترتیب می دهند و با طرح سئوالات استادانه و حساب شده آنان را وا می دارند که عقاید خود را بیان کنند و به رد نظراتمخالفان خود بپردازند تا مسئله به خوبی برای همگان روشن شود . مجالسی که اکنون زیر عنوان گفت و شنود تشکیل می شود و ضمن آن مسئولان امر بهپرسشهای مردم یا استادان به سئوالات دانشجویان خود پاسخ می دهند از همین نوعاست و می توان همه آنها را از متفرعات «مناظره » به سبک کلاسی دانست .
ـ مجمع:
مجمع در لغت به معنی محل ، جای گرد آمدن ، مجلس و جمعیت است . اما ازنظرحقوقی به تجمعاتی اطلاِ می شود که از همه افراد یک جمعیت تشکیل شود وبه همیندلیل نیز آن را مجمع عمومی می گویند . مجمع عمومی یکی از ارکانمهم سازمانهاست که همه اختیارات را بدست دارد و درحقیقت قوه مقننه و حاکمه هر جمعیتی محسوب می شود . مانند مجمع عمومی سازمانملل متحد که رکن اصلی و مرکزی این سازمان بین المللی است . در مجامع عمومی تمامشرکت کنندگان به مهمترین مسایل سازمان ، خواه سیاسی ، خواه اقتصادی ، رسیدگی می کنند و تصمیمات لازم را می گیرند .
سالها با شما و همراه شما هستیم در سایت ایران مجری و باشگاه ایرانمجری. افتخار ماست تا اینبار در سایت سخنوری با شما باشیم. صدها مقاله مرتبط به فنون سخنرانی و صدها متن سخنرانی و متن مجری گری در پردیس سخن 1400
مدرسه سخن ایران از بهترین مراکز آموزشی در زمینه سخنوری و گویندگی و مجریگری میباشد که با مدیریت دکتر فریبا علومی یزدی و مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکنون به آموزش بیش از ۱۰۰۰ مجری و سخنران در کشور اقدام نموده است. شما می توانید آخرین مقالات و آموزش های مرتبط با فن بیان و سخنوری را در این سایت ببینید . برای ورود به سایت سخنوری کلیک کنید.
آخرین تصاویر از سخنوران و فراگیران مدرسه سخن و نظرات ارزشمند آنها را در قسمت نظرات گوگل مپ ملاحظه فرمایید.