آیا شما یک مجری یا سخنران حرفه ای هستید؟

سخنوری در کنفرانس ها ويژه سخنرانان
ابزارها
تنظیمات نوشتاری

آیا شما یک مجری یا سخنران حرفه ای هستید؟

خیلی از مجریان و سخنوران فکر می کنند اعتماد به نفس دارند.

Confidence

شاید آنها هرگز ندانند که  از مرز اعتماد به نفس  نیز عبور کرده اند.اینکه شما آماده اید تا در هر مراسم صحبت کنید، بدون مقدمه از هر دری صحبتی بکنید ، یک اعتماد به نفس کاذب است.

Over confidence

دقیقا به مانند دانشجویی که از سرفصلهای امتحان پیش رو اطلاع ندارد و تنها به اطلاعات ناقص خود تکیه کرده است .وی پس از امتحان خواهد گفت عالی بود!!!

سخنران و مجری حرفه ای

آیا شما یک مجری یا سخنران حرفه ای هستید؟

 ببینید خیلی از مجریان برای یک صحبت مشکوک باید خیلی جواب پس بدهند ولی شما می بینید اکثر سخنرانان ، انتقادی نسبت به سخنشان نمی شنوند.آیا آنها فکر می کنند سخنرانی آنها بدون نقص بوده است؟

اگر سخنرانی خود را باز بینی کنید مطمئن باشید از سخنرانی بیشتر در مجامع خودداری خواهید نمود که البته نظر ما غیر از این است و ما قصد داریم دراین سایت به زوایا و خبایای سخنرانی شما بپردازیم و با هم راهکار ها را بررسی نماییم.

 

خوانندگان عزیزی که من در سخنرانی شما بوده ام ، من نتوانستم ایرادات شما را بگویم .می دانید چرا؟؟؟

بخاطر اینکه  شما دچار اعتماد به نفس کاذب شده اید و انتقاد پذیر نیستید.نوعی غرور بی جا.

 

ولی گریزی ندارید اکنون که این پست را می خوانید کلمات خود را در ذهن خود مرور نمایید و به قضاوت بنشینید.

 

شما  به عنوان یک سخنران—استاد دانشگاه—معلم و ...باید در یک سخنرانی   زمان خود را به چهار قسمت تقسیم نمایید.

 

قسمت اول یا مقدمه: شما باید عناوین سخنرانی خود را بگویید.هدف  نهایی را که بدنبال آن هستید نشانه گذاری کنید و سناریوی سخنرانی خود را تشریح کنید.

 

قسمت دوم اصل مطلب: در این قسمت شما توضیحات کامل را می دهید .مثال می زنید.عکس و تصاویر را نشان می دهید. با آمار و ارقام مستند سازی می کنید و الی آخر

 

قسمت سوم نتیجه گیری: خوب شما باید نتیجه گیری کنید نه از صحبت های خودتان بلکه باید مخاطبان به نتایج مورد نظر شما رسیده باشند و با صحبت های شما تایید گردد.این نتیجه گیری می تواند بعضی اوقات ماندگار باشد اگر سوالی را طرح نمایید تا همگان در جستجوی جواب آن باشند و تا ساعتها و حتی روز ها به دنبال جواب آن ، فکر کنند.

من صحبتهای زیادی را از سخنرانان و دولتمردان  شنیده ام. متاسفانه فقط یک سخنران را دیده ام که این مهم را رعایت می نماید و از نظر این جانب سخنران حرفه ای است. ولی از نام بردن ایشان در این پست به خاطر سوء برداشت های احتمالی خودداری می گردد.

 

قسمت چهارم: پرسش و پاسخ  است که شما باید به ابهامات موجود پاسخ دهید.البته در سخنرانی های تشریفاتی این قسمت وجود ندارد و به همان سه قسمت اشاره شده ختم میگردد.

 

همانطور که دیدید شما لازم نیست بجز سلام ، شروع کنید به عرض خیر مقدم و بر شمردن مناسبات.این مهم وظیفه ی مجری و دبیر همایش است و گفتن  تبریک و تسلیت مناسبتها تنها به عنوان اطاله کلام از شما پذیرفته می شود.اگر شما فکر می کنید رفتار سخنوری شما درست است !!! که لزومی به ادامه دادن ندارید ولی اگر از ما سوال می کنید که چگونه به جایگاه ده سخنور اول ایران برسیم ما به سادگی  و صمیمی به شما می گوییم :

در صحبت های خود تجدید نظر کنید و نتیجه آن را خیلی زود ببینید.

 

ما در  انواع سخنرانی ها توضیح دادیم هر سخنرانی چگونه است و شما نباید در جایگاه یک سخنران عمومی  یا علمی شروع کنید به سخنوری منبری ، قضایی ، سیاسی و  ...

این روز ها هر کس که تریبونی پیدا کند شروع می کند به موعظه و این جانب به عنوان یک کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی  ، این موضوع را عدم اطلاع از فنون سخنوری و اطاله کلام می دانم که اتفاقا هیچ اثری در مخاطب ندارد و دقیقا به یک ضد ارزش تبدیل شده است.

 

نکته ای که لازم است اشاره کنم این است که این موضوع باعث شده است بعضی از سخنرانان حتی برای پرشدن زمان صحبت شان از مناسبتهای گذشته هم نمی گذرند و جالبتر اینکه سخنرانان بعدی هم ، صحبت های او را مجددا تکرار می کنند. بسیار خوب !!! شما مختارید هر انچه که دوست دارید بگویید و دیگران هم همیشه صحبتهای شما را در مستند سازی و تدوین فیلم قطع می کنند و شما را هم برای کنفرانس بعدی دعوت نخواهند نمود.گاهی اوقات از من در مورد سخنرانان سوال می شود و من ناگزیر به حذف نام شما از لیست هستم.

 

یک بار دیگر سوال خود را مطرح می کنیم.

آیا شما اعتماد به نفس کافی برای سخنرانی دارید؟

آیا از  اینکه زمان سخنرانی شما پر شود و شما در هر موضوعی صاحب نظر هستید نشانه ی اعتماد به نفس شماست یا عدم اگاهی به فنون سخنوری؟

اگر شما برای هر سخنرانی مطالعه نداشته باشید و ساعت ها به مطالعه مطلب جدید با منابع گوناگون اهتمام نورزید مجبورید بگویید تبریک عرض می کنم ، خیر مقدم عرض می کنم ، و تا پایان خرداد خواهید گفت سال نو مبارک... و قطعاً دیگران لحظه شماری می کنند که سخنرانی شما تمام شود.

 

ما در  ” یازده رهنمود که سخنرانان حرفه ای نباید انجام دهند“ بعضی از نکات را نوشته ایم و در قسمت های بعدی باز هم از چه نگوییم ! مطالبی را خواهیم نوشت به شرط این که  این نکات را به کار گیرید و ضمانت ما در پیشبرد سخنوری خود میسر سازید.

 

فریبا علومی یزدی  به عنوان سخنور اول ایران شناخته می شود تنها و تنها به خاطر ممارست در گزیده گویی و مجمل گویی. او می داند چگونه بر کلمات سوار شود و با آنها زندگی کند . او هرگز به دنبال کلمات نمی دود. ما در قسمت های بعدی به شما موضوعات حس کلمات ، لحن کلمات و آهنگ کلمات سخن می گوییم ولی لازمه آن این است که شما الفاظ و کلمات اضافی را از صحبت های خود حذف نمایید و بجای ان یاد بگیرید چگونه حق کلمات و مطلب را بیان کنید. همین الان شروع کنید به خلاصه کردن مطلبی را که شما قرار است در سخنرانی بعدی خود ایراد کنید.

شما می توانید برای یک شروع خوب،  نمونه مطلب خود را به فریبا علومی یزدی ایمیل کنید و بعد از اصلاح آن  در بازگشت با مطلب ارسالی خود مقایسه نمایید. قطعا شما در پایان سخنرانی خود با تشویق دنباله دار مخاطبان روبرو خواهید شد.

این یک ضمانت 100% است که تنها فریبا علومی یزدی قادر به آن است.

 

آموزشگاه گویندگی و سخنوری موسسه شهریاران سخن (مدرسه سخن)

مدرسه سخن آموزشگاه و مدرسه تخصصی مجریگری و اصول و فنون سخنرانی


سالها با شما و همراه شما هستیم در سایت ایران مجری و باشگاه ایرانمجری. افتخار ماست تا اینبار در سایت سخنوری با شما باشیم.  صدها مقاله مرتبط به فنون سخنرانی و صدها متن سخنرانی و متن مجری گری در پردیس سخن 1400

مدرسه سخن ایران از بهترین مراکز آموزشی در زمینه سخنوری و گویندگی و مجریگری می‌باشد که با مدیریت دکتر فریبا علومی یزدی و مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکنون به آموزش بیش از ۱۰۰۰ مجری و سخنران در کشور اقدام نموده است.
شما می توانید آخرین مقالات و آموزش های مرتبط با فن بیان و سخنوری را در این سایت ببینید . برای ورود به سایت سخنوری کلیک کنید.


آخرین تصاویر از سخنوران و فراگیران مدرسه سخن و نظرات ارزشمند آنها را در قسمت نظرات گوگل مپ ملاحظه فرمایید.

روی لینک زیر کلیک کنید

گوگل مپ : مدرسه سخن ایران تاسیس ۱۳۹۵ آموزش سخنوری ، گویندگی و مجریگری

تنها یک راه برای سخنور شدن وجود دارد !