10 نکته برای مديريت کردن نگرانی ها و تشويش ها به شيوه هوش هيجانی

هوش هیجانی
ابزارها
تنظیمات نوشتاری

تشويش و اضطراب:10 نکته برای مديريت کردن نگرانی ها و تشويش ها به شيوه هوش هيجانی، توسط فريبا علومی يزدی

نگرانی در بين مردم رايج است و می تواند خطرناک و شکننده باشد. بايد بتوانيم بر احساس ترس از ناتوانی و ضعف و همين طور بر تشويش ها و نگرانی هايمان غلبه کنيم. در اينجا نکاتی را برای اين منظور آورده ايم.( البته من روانشناس نيستم، بنابراين اگر مشکل اضطراب و تشويش هايتان جدی است، لطفا از يک متخصص کمک بگيريد).

 

1_ بشينيد و نظاره کنيد.

اگر بتوانيد به سادگی اضطراب ها را کنار گذاشته و کمرنگ شدن و محو شدن آن را تماشا کنيد، می توانيد بر احساس نگرانی تان غلبه کنيد. وقتی که احساس نگرانی می کنيد، و از اين حس می ترسيد، با اين کارتان ترس خود را دو چندان می کنيد. ترسيدن از ترس، احساس ترس را دو برابر می کند!

2_ اتفاقات را برای خود به طور واضح تحليل و بررسی کنيد.

توجه کنيد که چه اتفاقی رخ می دهد و آن ها را به شيوه عينی بيان کنيد. برای مثال، اگر اتفاقی افتاد که ضربان قلبتان شديد تر شد، می توانيد به سادگی با خود بگوييد " قلب من در يک دقيقه 70 مرتبه می زد، حالا 80 مرتبه در دقيقه می زند. "

3_ نسبت به نشانه ها آگاه و کنجکاو باشيد.

به جای اينکه از نشانه ها بترسيد، نسبت به آنها کنجکاو باشيد. از خود در باره آنها سوال بپرسيد. برای مثال، اگر عرق می ريزيد، در مورد آبی که از بدنتان خارج می شود کنجکاو باشيد! می دانم که اين موضوع به نظر خنده دار می آيد. پرسيدن سوال می تواند به شما کمک کند تا ذهن تحليل گری داشته باشيد و با ديد بهتری مسائل را تجزيه و تحليل کنيد. نظير سوالاتی که ممکن است من از خودم بپرسم اينها هستند، " چه قدر آب به شکل عرق می تواند از بدن من خارج شود؟ " ، اين همه آب که به شکل عرق از بدن من خارج می شود از کجا می آيند؟" ، " ضربان قلب تا چه اندازه می تواند سريع باشد؟" و ... . پروفسور بدن شويد!

4_ صبور باشيد.

می دانم که صبور بودن در زمانی که در نگرانی به سر می بريد، آخرين موردی است که بخواهيد و بتوانيد انجام دهيد... اما صبور بودن بسيار بيشتر از نا شکيبايی و عصبانيت می تواند به شما کمک کند. يکی از نقل قول های مورد علاقه های من اين است " اين نيز می گذرد ". و اين گونه هم هست!

5_ بر روی چيز ديگری تمرکز کنيد.

موضوعات خوشحال کننده و تصورات زيبا و مورد علاقه تان را به ياد بياوريد و بر روی آنها تمرکز کنيد. غير ممکن است بتوانيد در يک لحظه بر روی بيش از دو موضوع تمرکز کنيد. اگر تمرين به تمرکز بر روی يک موضوع آرام و بی دغدغه داشته باشيد، می توانيد برای لحظاتی از نگرانی خلاصی يابيد.

6_ با يک نفر صحبت کنيد.

نگران بودن و نگفتن آن به هيچ کس می تواند شرايط را دشوار تر کند، طوری که ممکن است نگرانی به درون شما ريشه بدواند. لزومی برای دستپاچه شدن در مواقع نگرانی نيست، همه افراد عادی حس نگرانی را تجربه کرده اند. بيان کردن نگرانی هايتان به شخصی نظير دوست صميمی تان، دکتر، مشاور، روانشناس، و هر کسی که فکر می کنيد شنونده خوبی است، می تواند برای رها کردن تنش ها و اضطراب هايتان به شما کمک کند.

7_ نفس عميق بکشيد.

حس نگرانی معمولا نوع نفس کشيدن مان را تغيير می دهد. گاهی نفس هايمان نا مرتب، آرام و يا سريع می شود. اگر تکنيک های درست نفس کشيدن را در مواقعی که نگران نيستيد بياموزيد، زمانی که نگران هستيد تمرکز بر روی نفس هايتان می تواند کمک بزرگی برايتان باشد و می توانيد سرعت نفس هايتان را آهسته تر و عميق تر کنيد. به آرامی نفس خود را داخل و خارج کنيد و دست خود را روی شکم خود قرار دهيد و بالا و پايين رفتن شکمتان را در هنگام تنفس احساس کنيد.

8_ نگرانی تان را زود تشخيص دهيد.

اواين نشانه ای که به شما می فهماند نگران هستيد و يا نگرانی تان رو به افزايش است چيست؟ به عنوان مثال بعضی افراد در هنگام نگرانی شکمشان شروع به لرزش آرام می کند. مسئله ی مهم اين است که چگونه بايد لرزش  شکم را کاهش داد و اينکه بعد از آن چه اتفاقی روی خواهد داد. اولين نشانه نگرانی شما چيست؟ آيا می توانيد به آرامی و خونسردی با آن رفتار کنيد؟

9_ نشانه ی نگرانی خود را بپذريد.

وقتی از اولين نشانه ی نگرانی تان آگاه می شويد، آن را بپذيريد. " پای راست من در مواقعی که نگران می شوم شروع به لرزيدن می کند." اگر اين گونه صحبت کنيد و عکس العمل خود را بپذيريد، راحت تر و با خونسردی بيشتری مشکل را بر طرف خواهيد کرد تا اين که مثلا بگوييد، " ممکن است حمله عصبی داشته باشم، چگونه با آن روبرو شوم، ممکن است بيهوش شوم، مردم چگونه در مورد من فکر می کنند؟ "

10_ کمک بگيريد.

کمک های زيادی در اطراف برای فردی که دچار نگرانی می شود وجود دارد. از بهترين آنها استفاده کنيد.

دکترها، روانشناسان، مشاوران و ... برای کمک به شما وجود دارند. افراد قوی از کمک دیگران استفاده می کنند. افراد با هوش هيجانی به دنبال کمک هستند. شما نيز از کمک های ديگران استفاده کرده و آنها را به کار بنديد.

آموزشگاه گویندگی و سخنوری موسسه شهریاران سخن (مدرسه سخن)

مدرسه سخن آموزشگاه و مدرسه تخصصی مجریگری و اصول و فنون سخنرانی


سالها با شما و همراه شما هستیم در سایت ایران مجری و باشگاه ایرانمجری. افتخار ماست تا اینبار در سایت سخنوری با شما باشیم.  صدها مقاله مرتبط به فنون سخنرانی و صدها متن سخنرانی و متن مجری گری در پردیس سخن 1400

مدرسه سخن ایران از بهترین مراکز آموزشی در زمینه سخنوری و گویندگی و مجریگری می‌باشد که با مدیریت دکتر فریبا علومی یزدی و مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکنون به آموزش بیش از ۱۰۰۰ مجری و سخنران در کشور اقدام نموده است.
شما می توانید آخرین مقالات و آموزش های مرتبط با فن بیان و سخنوری را در این سایت ببینید . برای ورود به سایت سخنوری کلیک کنید.


آخرین تصاویر از سخنوران و فراگیران مدرسه سخن و نظرات ارزشمند آنها را در قسمت نظرات گوگل مپ ملاحظه فرمایید.

روی لینک زیر کلیک کنید

گوگل مپ : مدرسه سخن ایران تاسیس ۱۳۹۵ آموزش سخنوری ، گویندگی و مجریگری

تنها یک راه برای سخنور شدن وجود دارد !