آئین تشریفات واجرای مجری درجشنواره ها واهدای جوایز و لوح تقدیر و تندیس
توجه داشته باشید شما یک گوینده ی رادیو یا مجری تلویزیون نیستید.
مجری صحنه یعنی یک نویسنده ، کارگردان و آشنا به امورفنی صدا و تصویر و نور همراه با مدیریت زمان ،مدیریت احساسات ، مدیریت بحران در کنفرانس و...
اکنون در مرحله ای هستیم که نکات بیشتری را از فریبا علومی یزدی ، مجری صحنه و سخنران انگیزشی را با هم ادامه می دهیم و در گام های بعدی ، مدیریت بحران را در سالن های کنفرانس دنبال خواهیم کرد.مدیریت بر احساسات را شروع کرده ایم و مدیریت اضطراب را هم به شما خواهیم آموخت.در نهایت هوش هیجانی را به صورت آکادمیک و علمی بررسی می نماییم و به شما خواهیم آموخت ، چگونه با استفاده از تکنیک های هوش هیجانی می شود همه را به آسمان آرزوها برد.
شما به عنوان یک مجری حرفه ای باید بتوانید درحال گویندگی ، کارگردانی مراسم و جشنواره ها را مدیریت کنید این بدان معنی نیست که شما کار اجرایی انجام دهید این بدان معنی است که شما کارهای اجرایی را قبل از مراسم و درطول مراسم مدیریت کنید. به نظرات اشتباه عوامل اجرایی اهمیت ندهید .آنها فقط به دستورات ضد و نقیض خود و همکارانشان توجه دارند و این شمایید که باید جواب گوی همه باشید. ایشان را با دلایل قاطع مجبور به پذیرش مدیریت خود نمایید.
اجرای مجری درجشنواره ها واهدای جوایز
1- مراسم اهدای جوایز را با بیان خود از نو شروع نمایید.
به طور مثال بگویید " با استعانت ازباری تعالی آغاز می کنیم مراسم اهدای .............
بدین منظور دعوت می شود از سروران ارجمند آقایان ................و خانم ها......................( به ترتیب منصب و لیست اسامی از قبل هماهنگ شده )
2 - اسامی اهدا کنندگان را با منصب نام ببرید.( آئین تشریفات اجرایی برای جایزه دهندگان از فریبا علومی یزدی)
"افتخار دعوت دارم از جناب آقای دکتر فاطمی عقدا معاون محترم وزیر و رییس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن، به جایگاه تشریف فرما شوند با تقدیر بایسته از شما"
3- بعد ازاستقرار اهدا کنندگان ، شروع کنید به نام بردن ازجایزه گیرنده شماره ی 1 الی آخر. مدیریت زمان و شور هیجانی را کنترل نمایید تا رسمیت مراسم حفظ گردد.
در ایجاد شور هیجانی مواظب باشید شما ، تنها کسی نباشید که دچار شور هیجانی شده اید!!!!.
4- نام همه ی افراد را به مانند هم صدا بزنید یا همه جناب آقای/ سرکارخانم یاهمه را بدون القاب. مثلا دکتر/مهندس ............................
در جشنواره های شلوغ ، توصیه می شود تنها نام افرادی که اعلام حضور نموده اند و حاضر هستند را بخوانید و یا اسامی غایبین را در انتهای لیست قرار دهید.(با موافقت دبیر اجرایی)
در هر صورت شما باید از غایبین هم با نام نیک یاد نمایید.
5- اسم افراد را قبل از منصب آنها ببرید جناب آقای دکتر احمدی مدیرعامل محترم شرکت...............................
6- اگر از لفظ محترم استفاده می نمایید به منصب او نسبت دهید و نه شرکت او .
بگویید "جناب آقای باقری مدیرعامل محترم شرکت پارس آذرخش
نگویید" جناب آقای باقری مدیرعامل شرکت محترم پارس آذرخش.
7– از کلمات تکراری برای بدرقه وتشویق همه استفاده ننمایید همیشه نگویید" با تشویق گرم شما" جملات خود را گسترش دهید بگویید:
- با تقدیر شایسته ازطرف شما
- با تشویق بایسته
- با ترنم دستان شما
- با همراهی دستان گرم شما
- با حق شناسی شما عزیزان
- تشویق بفرمایید به رسم ارادت
- برای یک مجری حرفه ای صد جمله، حداقل جملاتی است که دردامنه ی لغات او باید باشد. برای این که یک مجری حرفه ای باشید از دیگران تقلید نکنید ترکیبات را خودتان بسازید.(بزودی در 1001 نکته "شما بهترین مجری هستید اگر خودتان باشید")
8- برای دعوت از جایزه گیرندگان از ادبیات واحد وتکراری استفاده ننمایید مر تب نگویید:" دعوت می کنم از .................." یا "جناب آقای ........................"
بگویید:
- " افتخاردعوت دارم از......................"
- " با جهانی مشحون از مفاخره ومباهات دعوت می نمایم از......................."
- " به رسم ادب و ارادت دعوت می نمایم از ........................... "
- " به رسم اکرام واحترام دعوت می شود از......................"
صد نمونه از این جمله ها را باید یک مجری حرفه ای در ذهنش آماده داشته باشد . از همین امروز شروع کنید به جمع آوری مطالب جدید.
9- مجری باید به تیزبینی تشخیص دهد که جایزه ومدال برای شخص وهنر و دانش اوست یا برای کسب درجات کمی وکیفی برای محصولات او.(بحث تبلیغات)
در روزهای ملی صنعتی و هنری ازشرکتها تقدیر می شود مانند روز کیفیت و روز صادرات و روز استاندارد .
بنابراین شما باید بگویید:
"مدیرعامل محترم شرکت ایران خودرو جناب آقای جواد نجم الدین"
وشما به طور مثال در سپاسداشت نخبگان و فرهیختگان باید بگویید:
"جناب آقای دکتر رحیم خاکی قاری برجسته و نخبه ی برگزیده چهارمین همایش نخبگان"
10- مراسم را با شکوه به پایان ببرید در حالی که از سعه صدر مخاطبان تشکر می کنید، از مقامات روی صحنه تشکر می کنید و قبل از انکه مخاطبان از جایشان بلند شوند با ادبیاتی فاخر و اثر گذار همه را غافل گیر کنید وسپس با ادبیاتی پر انرژی و پر شور همه را بدرقه نمایید.
چنانچه موفق به این مهم نشدید ، شما وظیفه دارید با بهترین نمود به کار خود ادامه دهید چرا که دوربین ها به روی شما زوم شده است و برای فیلم مستند همایش ، لازم است تا اخرین جمله ، با صلابت و پر انرژی ادامه دهید.(بزودی آیین تشریفات عکس یادگاری و نقش مجری از فریبا علومی یزدی)
یک توصیه جدی: یک اشتباه شما را جاودانه خوهد کرد.
به نظر فریبا علومی یزدی در بعضی از مشاغل جای اشتباه وجود ندارد. مجریگری صحنه از جمله آن مشاغل است.
مجری در مراسم رسمی به هیچ عنوان نباید تریبون را ترک نماید.شاید باور آن برای شما سخت باشد ولی یکی از همکاران ، بعد از آنکه دبیر همایش را برای ایراد سخنرانی دعوت می نماید و برای بار سوم او را صدا می زند و اطمینان حاصل می کند که دبیر در سالن همایش نبوده است ، تریبون را ترک نموده و در سالن نمایشگاه به دنبال ایشان می رود. شما تصور کنید در سالن همایش صدا و سیما چه ولوله ای شده است!!!!.
شغل خود را جدی بگیرید و حرفه ای عمل نمایید.نکات مجریگری را بارها به دقت بخوانید و ممارست نمایید.شما تا حرفه ای ها به فاصله چند نکته بیشتر فاصله ندارید.
شما شایسته تجلیل هستید