انواع سخنرانی سیاسی ، قضایی ، تشریفاتی ، علمی و منبری

سخنوری در کنفرانس ها ويژه سخنرانان
تنظیمات نوشتاری

ما با شما تا جايگاه برترين سخنرانان ايران خواهيم ماند.

سخنوری‌ سیاسی‌ : مخصوص کسانی‌ است‌ که‌ دست‌ اندرکار سیاسی‌ هستند مانند زمامداران‌ ممالک‌ ، وزرا ،فرستادگان‌ کشورها به‌سازمانهای‌ جهانی‌ ، نمایندگان‌ دولت‌ در مجلس‌ مقننه‌ و بطور کلی‌آنانکه‌ به‌ نحوی‌ از انحاء در امور سیاسی‌ دخالت‌ دارند . سخنور سیاسی‌ باید علاوه‌ بر آگاهی‌ از اصول‌ و قواعد سخنوری‌ علوم‌ و فنون‌ گوناگونی‌را که‌ در عالم‌ سیاست‌ کاربرد دارد بداند با اوضاع‌ و احوال‌ کشور خود و مردم‌ آن‌ آشناباشد از جریانات‌ سیاسی‌ و آنچه‌در جهان‌ می‌ گذرد بی‌ خبر نماند ملتهای‌ جهان‌ را بخوبی‌بشناسد و از روحیات‌ هر یک‌ از آنان‌ اطلاعات‌ لازم‌ بدست‌ آورد تا بتواند با احاطه‌ کامل‌به‌ مسایل‌ سیاسی‌ نقش‌ خود را بخوبی‌ ایفاء کند و وجودش‌ چه‌ در داخل‌ و چه‌ در خارج‌کشور منشاء اثری‌ باشد .

 

سخنوری‌ قضایی‌ :

مخصوص‌ جلسات‌ دادگاههاست‌ و برای‌ رفع‌ اتهام‌ یا دفاع‌ از حق‌ بکار می‌ رود . شرط‌ اول‌ سخنوری‌ قضایی‌ اطلاع‌ کامل‌ از علم‌ حقوِق و دانشهای‌ دیگری‌ از قبیل‌ فلسفه‌ ،منطق‌ ، فقه‌ ، تاریخ‌ و روانشناسی‌ می‌ باشد لذا غالباً طرح‌ شکایت‌ یا دفاع‌ به‌ عهده‌ کسانی‌واگذار می‌ شود که‌ از علوم‌ فوق الذکر آگاهی‌ دارند این‌ اشخاص‌ را در اصطلاح‌ قضایی‌وکیل‌ دادگستری‌ گویند .

سخنوری‌ علمی‌ :

یکی‌ از مختصات‌ عصر حاضر رواج‌ و تداول‌ سخنوری‌ علمی‌ است‌ روزی‌ نیست‌ که‌ دریکی‌ از نقاط‌ جهان‌ کنگره‌ یا سمیناری‌ تشکیل‌ نشود و در آن‌ مجامع‌ دانشمندان‌ و محققان‌در باره‌ مطالب‌ مختلف‌ علمی‌ بحث‌ و گفتگو نکنند . پیشرفت‌ سریع‌ دانش‌ و بطلان‌ نظریه‌های‌ قدیم‌ علمی‌ ایجاب‌ می‌ کند که‌ دانشمندان‌ جهان‌ دور هم‌ گرد آیند و عقاید و افکارخود را برای‌ همگان‌ و مردم‌ علاقمند بیان‌ کنند و اگر قانون‌ جدیدی‌ کشف‌ کرده‌ یا به‌وجود مادة‌ تازه‌ ای‌ پی‌ برده‌ اند درستی‌ آن‌ قانون‌ را به‌ اثبات‌ رسانند و یا خصوصیات‌ماده‌ جدید را تشریح‌ کنند . ناگفته‌ پیداست‌ که‌ سخنرانی‌ علمی‌ به‌ مراتب‌ دشوار تر از انواع‌ دیگر سخنرانی‌ است‌ زیراسخنران‌ در عین‌ حال‌ که‌ باید حق‌ مطلب‌ را ادا کند و از مسیر یک‌ پژوهش‌ علمی‌ خارج‌نشود ناگزیر است‌ تدابیری‌ اتخاذ کند که‌ گفته‌ هایش‌ ملال‌ انگیز و کسالت‌ آور نباشد ومطالب‌ بسیار مهم‌ علمی‌ با بیان‌ ساده‌ و درخور فهم‌ همه‌ حضار ایراد گردد . گفتن‌داستانهای‌ کوتاه‌ و آوردن‌ مثلهای‌ مختلف‌ و همچنین‌ خواندن‌ اشعاری‌ به‌ مناسبت‌ حال‌ ومقال‌ و ذکر نکته‌ های‌ ظریف‌ و لطیف‌ عواملی‌ است‌ که‌ می‌ تواند به‌ یاری‌ سخنران‌ بشتابدو سخن‌ او را از یکنواختی‌ بیرون‌ آرد .

 

سخنوری‌ تشریفاتی‌ :

این‌ نوع‌ سخنرانی‌ که‌ آن‌ را سخنرانی‌ نمایشی‌ نیز می‌ گویند بیشتر در مجالس‌ رسمی‌ انجام‌ می‌ گیرد و در مواردی‌ است‌ که‌ بخواهند از کسی‌ تجلیل‌ کنند و خدمات‌ او را مورد ستایش‌ قرار دهند . سخنانی‌ که‌ موقع‌ تجلیل‌ از مقام‌ علمی‌ ، ادبی‌ یا سیاسی‌ کسی‌ گفته‌ می‌ شود همچنین‌خطابه‌ هایی‌ که‌ مثلاً هنگام‌ دادن‌ دکترای‌ افتخاری‌ به‌ یک‌ شخصیت‌ بزرگ‌ ایراد می‌ گردد از این‌ قبیل‌ است‌ .

 

سخنوری‌ منبری‌ :

سخنوری‌ منبری‌ که‌ آن‌ را می‌ توان‌ سخنوری‌ مذهبی‌ نیز نامید بیشتر مخصوص‌ روحانیان‌و راهنمایان‌ دینی‌ و مذهبی‌ است‌ و تکیه‌ سخنور بیشتر به‌ کلام‌ خدا و تعلیمات‌ انبیاء واولیاست‌ . هدف‌ این‌ سخنوری‌ نشان‌ دادن‌ راه‌ راست‌ و تقویت‌ ایمان‌ مردم‌ است‌ بنابراین‌بیش‌ از هر چیز با معنویات‌ سر و کار دارد .

 

آموزشگاه گویندگی و سخنوری موسسه شهریاران سخن (مدرسه سخن)

مدرسه سخن آموزشگاه و مدرسه تخصصی مجریگری و اصول و فنون سخنرانی


سالها با شما و همراه شما هستیم در سایت ایران مجری و باشگاه ایرانمجری. افتخار ماست تا اینبار در سایت سخنوری با شما باشیم.  صدها مقاله مرتبط به فنون سخنرانی و صدها متن سخنرانی و متن مجری گری در پردیس سخن 1400

مدرسه سخن ایران از بهترین مراکز آموزشی در زمینه سخنوری و گویندگی و مجریگری می‌باشد که با مدیریت دکتر فریبا علومی یزدی و مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکنون به آموزش بیش از ۱۰۰۰ مجری و سخنران در کشور اقدام نموده است.
شما می توانید آخرین مقالات و آموزش های مرتبط با فن بیان و سخنوری را در این سایت ببینید . برای ورود به سایت سخنوری کلیک کنید.


آخرین تصاویر از سخنوران و فراگیران مدرسه سخن و نظرات ارزشمند آنها را در قسمت نظرات گوگل مپ ملاحظه فرمایید.

روی لینک زیر کلیک کنید

گوگل مپ : مدرسه سخن ایران تاسیس ۱۳۹۵ آموزش سخنوری ، گویندگی و مجریگری

تنها یک راه برای سخنور شدن وجود دارد !